Merwestein

merwestein

Mooi Merwestein


Plan voor Mooi Merwestein

Vorig jaar maakten inwoners van Merwestein een plan voor hun buurt. De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering van december 2016 unaniem ingestemd met dit plan. Op dit moment bereidt de gemeente de uitvoering voor.


Naast de buitenruimte vinden bewoners ook de volgende onderwerpen belangrijk voor hun buurt:

-Een schone buurt

-Een mooie buurt met goed onderhouden groen en nette tuinen en woningen

-Een veilige buurt zowel in contact met buurtgenoten als in veiligheid op straat

-Een vriendelijke buurt met fijne speelplekken waar kinderen op een prettige manier samenspelen en opgroeien


Schone buurt

De afgelopen 3 maanden hebben inwoners samen met woningcorporaties, gemeente en MOvactor samen eerste stappen gezet naar een schone buurt. Zes inwoners zijn actief als zwerfvuil pakker. Ook kinderen uit de wijk helpen hierbij mee. Zij houden de samen de Zandwal en Schermwal en de omliggende straten schoon.


Het ‘Schone Buurt Team’ zoekt versterking! Dus wil je mee doen, eens in de week of eens per maand, op een vaste dag of wanneer het jezelf uitkomt, met anderen of alleen. Laat het weten aan Irene van Egmond, mooimerwestein@nieuwegein.nl.


Het Merweplein wordt een toffe plek

Op 21 februari hebben (toekomstige) omwonenden van het Merweplein samen met organisaties die bij dit plein betrokken zijn ideeën verzameld om het plein een toffe plek te maken. Samen met de ideeën die door de leerlingen van het Cals College zijn bedacht is er een lijst met ideeën voor de korte termijn ontstaan: meer groen, veel meer kleur, lekkere banken en kunst.


Inwoners hebben een Leuke Plekken Team opgezet en gaan met deze ideeën aan de slag. Op 13 mei vieren zij het Bloempottenfest. Dan maken ze het plein mooi met mooie potten met bloemen. Wil je ook je eigen straat of buurt meer kleur geven? Zet een paar leuke potten met vrolijke planten neer in je eigen straat.Samen met actieve inwoners willen Merwestein mooi maken. De Gemeente Nieuwegein, het wijkplatform, Mitros, Portaal, Jutphaas Wonen, MOvactor, SportID, De MIX, het Duikhuis, sportorganisaties, het Waterschap, Gezondheidscentrum De Roerdomp, De KOM, politie en het Cals College geven je initiatief graag de ruimte.Meer informatie

Irene van Egmond, wijkcoordinator Centrum Merwestein | 030 – 607 19 68 | mooimerwestein@nieuwegein.nl

www.ikbennieuwegein.nl/mooimerwestein


Copyright @ All rights reserved

OVER HET WIJKPLATFORM


De Stichting Wijkplatform bestaat uit betrokken bewoners uit de wijken Centrum en Merwestein die proberen in samenwerking met o.a. de gemeente de leefbaarheid en de veiligheid in de wijken te vergroten.CONTACT MET HET WIJKPLATFORM


E.  info@centrummerwestein.nl

W. www.centrummerwestein.com

ONZE PARTNERS